onsdag, oktober 07, 2009

Frankrike, druer og vin

Selvom det ikke er noe som heter høsteferie på MF, og selvom de i tillegg hadde lagt opp tidenes mest hektiske seminaruke, så dro jeg på høstferie med familien. Til Frankrike. Der har jeg nemlig en fetter. En fetter som eier og driver vingård. Og vingådseieren trenger vingårdsarbeidere. Særlig nå på høsten, for da skal det høstes.. (høstes... høsten...).

Vi dra med fly ned til Provence hvor vi ble hentet av min onkel. Gården ligger cirka 1t og 15min nord for Marseille, i Provence "fylket". Det var utrolige deilig og varmt, stille og mørkt om natten. Så stjernehimmelen var helt fantastisk og vi kunne spille tydelige skyggespill i måneskinnet!!

Grunnen til at vi var der var som sagt innhøsting av druer. Så vi stod opp litt før sju og plukket frem til lunsj (ca halv to). Etter lunsj var det "frivillig" arbeid i vinkjelleren. Og nei, man tråkker ikke lenger på druene.. det er det maskinene som gjør.

Litt annet vi gjorde:
- vi ble servert vin til alle måltider (ikke frokost)
- spiste usannsynlig mye god mat. Min tante stod på kjøkkenet hele dagen, unntatt når hun var ute å handlet. Du skjønner det var ikke bare min nærmeste familie som var der, men ganske store deler av slekta på pappas side.. Så vi var rundt 20stk til alle måltider. Så tante var altså kokk.
- vi var på tur til Avignon. Der besøkte vi det gamle pavepalasset (14-15ootallet) og den berømte broen fra sangen "Sur le pont d'Avignon".
- vi gikk turer i nærheten av der vi bodde, masse mursteinshus, vinranker og oliventrær.
- besøkte et munkekloster og var med på messe der. Det foregikk på fransk og latin og vi gjorde ikke annet enn å sitte, reise oss, knele og sette oss igjen.
- biltur opp til Mont Ventoux, 1910m.o.h. Der syklet de opp under Tour de France i sommer. Jeg er glad vi tok bilen!!
- vi kjørte Porche!!!! Det var fest!
- og selvfølgelig ble det litt "ordentlig" ferie med soling i bikini og bading i bassenget vi hadde utenfor huset vi bodde i.

Jeg må jo drive litt reklame for vinen til min fetter. Du kan få den her i Norge. På Gjøvik har de den visst fast på vinmonopolet, men i Oslo må du spørre etter den foreløpig, men hvis mange nok spør, kommer den nok fast her også.
Vinen heter CLOS DE TRIAS. Og fetteren min heter Even Bakke.
Løp og kjøp!

Det ble mye skrift, men nå kommer det noen bilder!

1 kommentar:

Kay Amund sa...

Såg ut som bra veke i Frankrike dette :)
Å kult at dokke va at md Mont Ventoux! Huska dei prata om den i sendinga!

God Helg :)