tirsdag, mars 18, 2008

Påske

Det er mange ting folk forbinder med påske:
Appelsiner
Sol
Gult
Ski
Kyllinger
Harer
Ferie bl.a.
Det er mye som gjør at "nå er det påske". For mange.

Jeg er fan av både appelsiner og kyllinger, men jeg trenger en større grunn til å feire påske. Påske er Jesus. Påske er de kristnes hovedhøytid. Eller burde være. Det som skjedde i påsken for 2000år siden er det viktigste og beste som noen gang har skjedd i hele verdens historie. Det må feires.

Palmesøndag har allerede vært. Jesu inntog i Jerusalem. Se din konge kommer, ridende på en eselfole. Folket trodde han kom for å fri dem fra romerne, men Jesus kom i et mye større ærend. Han kom for å fri alle mennesker fra sin synd. Fri oss fra alt som holder oss vekk i fra Gud. For å kunne dette måtte han ta på seg all verdens synd, uten selv å ha gjort noe feil. Syndens lønn er døden, står det i Bibelen. Og Jesus døde. For deg og for meg. Det er stort. Idet han døde ble det bekmørkt, det kom jordskjelv og mange døde stod opp og gikk omkring som levende. Dessuten ble tempelets forheng revet i to. Dette forhenget var der fordi bare den øverste av alle prestene kunne gå inn i det aller helligste, framfor Gud, og ofre et lam for folkets synd. Nå ble det revet i to. Jesu offer var fullkomment og har for alltid åpnet døren for oss inn til Gud.

Heldigvis sluttet det ikke der. Han kjempet mot døden og vant, en gang for alle. Slik at vi kan leve evig med ham. Og det livet begynner her på jorden. Vi kan leve med Jesus hver dag fordi han har gitt oss den Hellige Ånd. Slik kan han være med alle mennesker på en gang, alltid, istedetfor bare med noen få slik som for 2000år siden. "For jeg er med dere alle dager, inntil verdens ende."

Jeg er fri. Jeg er frelst. Jeg har håp. Jeg har mening.
Jeg tok imot det Jesus ville gi, og fikk alt!

3 kommentarer:

Janne sa...

Så kuult bilde :D

Vanja sa...

Amen. (:

Anonym sa...

amen, sister =)